PM FLEX Sverige AB
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

[email protected]

+46 (0)31 333 54 00

Urban Escape

/ Stockholm

Urban Escape är Stockholms största cityprojektet sedan 1970-talet och omfattar hela
130 000 kvadratmeter. AMF Fastigheter utvecklar kvarteret Trollhättan till en plats med internationell attraktionskraft – för möten, kulinariska upplevelser och shopping.
Projektet initierades då Swedbank flyttade ut från sina lokaler vid Brunkebergstorg. Det var startskottet på en utvecklingsresan från bortglömd bakgata med spektakulär historia till Stockholms nya city med två nya hotell, unika kontorsmiljöer, bostäder, restauranger, takparker och barer i världsklass.

Samtliga fastigheter miljöcertifieras enligt LEED. Trollhättan 30 enligt LEED Platinum,
övriga till LEED Gold. Bostadshuset certifieras enligt miljörosen.

Projektet påbörjades 2014 och avslutas 2019.

K4 Elektriska har utfört elinstallationer i hela retail delen i Urban Escape
och de har använt sig av PM FLEX fördragna sortiment.

– Vi har använt oss mycket av PM FLEX fördragna sortiment i ZERO box gällande brandlarms och tele-installationer för att det är tidseffektivt samt en fantastiskt fin support av PM FLEX lokala säljare.

Vi har även använt PM FLEX Rock n Roll lösning med brandlarmskabeln, då ett av totalt 7 hus är 240 meter långt och 15 våningar högt, eftersom PM FLEX Rock n Roll lösningen erbjuder 300 meters längder, har det varit att föredra då det medfört att vi undvikit onödiga skarvpunkter säger Robert Cau, projektledare på K4 Elektriska.