Pmflex [BE-NL] | We conduct your energy

FAQ

• De buis, zowel polypropyleen als PVC, is recyclebaar. Verpakkingen en buisresten moeten worden ingeleverd bij de afvalscheidingsstations van de gemeente die zijn toegerust voor het verzenden van kunststof voor recycling.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • De distributie aanbevolen door de normen en aanbevolen voor het gebruik van de voorbedrade buis is de “ster” vanaf de verdeelkast, met aansluiting van een buis voor elk gebruik; met deze verdeling zijn er lagere stroombelastingen, lagere elektromagnetische velden en een eenvoudig en lineair systeem. De “cascade” bypass moet worden vermeden omdat deze rommeliger en minder veilig is.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Met de speciale GO EASY oproller die een regelmatige en gemakkelijke afwikkeling van de voorbedrade buis mogelijk maakt, waardoor de verpakking van de rol intact blijft voor later gebruik.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Net als bij de lege buis valt de minimale bruikbare maat voor een aansluiting af, dus ongeveer 2 meter.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • De drukweerstand neemt af naarmate de temperatuur toeneemt. Bij installaties in zeer hete omgevingen en/of klimaten is het noodzakelijk buizen te kiezen met geschikte thermische en mechanische eigenschappen (ICTAAM 3422 – ICHW 3343 – ICHWQ 3343 – ICTHX 4432). Polypropyleen buizen worden sterk aanbevolen door hun hoge thermische en mechanische weerstand. PVC-buizen daarentegen worden niet aanbevolen vanwege de lage thermische weerstand (ze kunnen niet tegen temperaturen van boven 60°C).
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Zeker: dankzij de inwendige smering van de leiding is het mogelijk om op elk moment zonder problemen extra kabels toe te voegen.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Nee, flexibele buizen moeten onder pleister, de vloer, muur of plafond worden geïnstalleerd, verzonken in beton of vloeibaar cement, in verplaatsbare muren, in valse plafonds. Ze mogen niet buiten worden geïnstalleerd en zeker niet bij directe blootstelling aan zonlicht.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Nee, harde buizen en toebehoren kunnen buiten aan de muur worden geïnstalleerd, maar alleen op plaatsen die beschermd zijn tegen directe blootstelling aan zonlicht.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Nee, de buizen moeten altijd worden opgeslagen op plaatsen die beschermd zijn tegen zonlicht. Het is echter mogelijk om buiten, in zonlicht, de pallets van buizen intact en uitgerust met de juiste UV-beschermingsfolie op te slaan. Het beschermzeil moet altijd worden teruggeplaatst om de rollen of bundels van buizen te beschermen na het verwijderen van goederen van de pallets.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Het is de Europese norm die de technische tests en methoden vaststelt om het gedrag van aan brand blootgestelde kabels te testen. Zij stelt met name de procedure vast voor de bepaling van het gehalte aan gasvormige halogeenzuren in emissies die zich tijdens de verbranding ontwikkelen.Bij branden wordt de schade veroorzaakt door de directe inwerking van brand toegevoegd aan de schade veroorzaakt door bijtende stoffen in verbrandingsgassen die een omgeving bereiken die niet direct door brand wordt beïnvloed. Als de buismantels en isolatie gemaakt zijn van PVC, geven deze producten in geval van brand 25% tot 30% gewichtsprocent chloor af dat, in combinatie met de vochtigheid van de lucht, zoutzuur vormt, dat zich afzet op alle oppervlakken die in contact komen met rook en de corrosieve werking start. Corrosieschade is vaak groter dan door brand veroorzaakte schade. Omgekeerd produceren polypropyleen buizen PM FLEX in geval van brand geen schadelijke zuren en beperken ze de uitstoot van giftige dampen aanzienlijk, waardoor de menselijke gezondheid en de integriteit van objecten worden beschermd. Om deze redenen worden polypropyleen buizen aanbevolen op alle plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn, zoals kantoren, hotels, ziekenhuizen, scholen, banken, plaatsen van openbaar vermaak, gebouwen die waardevol zijn voor geschiedenis en kunst, enz.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Het is de internationale norm waarin de technische tests en methoden voor de beoordeling van de dichtheid van rookgassen uit verbrandingskabels zijn vastgelegd. De referentiegegevens worden verkregen door de hoeveelheid licht te evalueren die door de dampen dringt.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • EN-normen zijn internationaal erkende normen voor de vervaardiging en normalisatie van in massa geproduceerde producten.In het bijzonder specificeert EN 61386 de eisen en tests die van toepassing zijn op buis- en hulpsystemen die bedoeld zijn voor de bescherming en installatie van geïsoleerde geleiders en/of kabels in elektrische systemen of telecommunicatiesystemen tot 1000V AC en/of tot 1500V DC.
    Var denne artikkelen til hjelp?
  • Het is de minimale temperatuur waarbij de leidingen kunnen worden gehanteerd, opgeslagen, geïnstalleerd en gebruikt. Bij niet lagere temperaturen behouden de leidingen de aangegeven mechanische weerstand tegen stoten en verbrijzelen.